Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » DAF Trucks показав нові вантажівки
Всі новини / Автосвіт

DAF Trucks показав нові вантажівки

DAF Trucks показав нові вантажівки
На виставці IAA Transportation 2022 в Ганновері компанія DAF Trucks презентувала розвізні вантажівки сімейства XD, нове покоління машин для будівництва — XDC і XFC, а також повністю електричні моделі важкого класу — XD Electric і XF Electric.

Машини для дистрибуції DAF XD оснащені кабіною зі стандартною LED-оптикою і збільшеною площею скління. Внутрішній обсяг досягає 10 м куб. Посадка водія на 17 см нижча, ніж у «старших братах» — XF і XG. У спальних варіантах (зі стандартним або високим дахом) встановлені полиці 220х750 мм.

Водій оцінить цифрову приладову панель Vision Dashboard — щиток приладів з екраном 12 дюймів і другим екраном, для мультимедіа — на 10 дюймів), а також системи камер замість зовнішніх дзеркал — DAF Digital Vision і DAF Corner Vision. А система DAF City Turn Assist проінформує, якщо в сліпій зоні опиниться пішохід або велосипедист. Серед електронних помічників також відзначимо систему екстреного гальмування AEBS, нову систему Low Speed Trailer Brake, а також Parking Brake Assist.



DAF XD комплектується новим турбодизелем MX-11 c інтелектуальною системою доочищення випускних газів і стандартною автоматичною коробкою передач TraXon. DAF XD буде пропонуватися з колісними формулами 4х2 і 6х2, як сідельний тягач і шасі для установки різних кузовів. Серійне виробництво почнеться вже цієї осені.

Що ж стосується нових моделей для будівельного сегмента — DAF XDC і XFC, то вони пропонуються в двох, трьох або чотирівісному варіантах. Машини отримали міцніші решітку радіатора і передній бампер, а також сталевий захист радіатора знизу. На моделі XDC доступний турбодизель MX-11 (10,8 л), а на XFC — ще й більш потужний MX-13 (12,9 л).

На IAA Transportation 2022 також дебютували і повністю електричні моделі важкого класу — XD Electric і XF Electric. Машини комплектуватимуть електромоторами потужністю від 170 до 350 кВт і батарейними блоками ємністю від 215 до 525 кВт. Запас ходу становить від 200 до 500 км.

Читайте також: Водіям нагадали про непомітну кнопку в авто, яка знижує витрату палива

Електротягачі підтримують зарядку постійними струмом 325 кВт, яка заповнює батареї від 0 до 80% ємності за 45 хвилин (повна — 2 години). В якості опції буде доступна бортова зарядка змінним струмом на 22 кВт. Нові машини здатні працювати в складі автопоїзда повною масою до 50 т (для деяких ринків). Серійне виробництво розгорнеться в 1-му кварталі 2023 року на новій лінії заводу в Ейндховені.
09-21-2022, 12:49  
Джерело: autotema.org.ua
Переглядів: 590   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: