Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Rivian R1T протестували у віртуальній аеродинамічній трубі (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео

Rivian R1T протестували у віртуальній аеродинамічній трубі (ВІДЕО)

Rivian R1T протестували у віртуальній аеродинамічній трубі (ВІДЕО)
Заяви Rivian R1T про низький коефіцієнт лобового опору проаналізовано у віртуальній аеродинамічній трубі.

Rivian каже, що електричний пікапа R1T має коефіцієнт аеродинамічного опору всього 0,30 Cd, що набагато нижче, ніж у його прямих конкурентів.

Незважаючи на те, що Rivian R1T виглядає досить традиційно і дуже схожий на інші вантажівки, принаймні з точки зору загального вигляду та пропорцій, його творці кажуть, що він значно більш аеродинамічно ефективний порівняно з конкурентами.

Rivian каже, що R1T має коефіцієнт аеродинамічного опору 0,30 Cd у порівнянні з приблизно 0,44 Cd у Ford F-150 Lightning і більше 0,5 Cd у GMC Hummer EV.

Тепер за допомогою сучасних технологій комп’ютерного моделювання AirShaper, онлайн-платформи для аеродинамики, призначеної як дизайнерам, так і інженерам, творці програми змогли перевірити заяви Rivian.

Вони використовували, за їх словами, точну відскановану 3D модель Rivian R1T, яку вони прогнали через симуляцію та фактично отримали досить близьке до заявленого виробником значення 0,322 Cd.

Додаток AirShaper має функцію, яка дозволяє побачити тривимірні хмари тиску, створені машиною, коли вона проходить через віртуальну аеродинамічну трубу. На моделі R1T, яку вони тестували на відео, точка високого тиску справді з’явилася зверху на правій передній стійці, але не на лівій. Вони означили його причину як пару зміщених панелей, які вплинули на потік повітря, і що дефект був присутній на вантажівці, яка була відсканована у 3D.



Дивно, як такий маленький і не відразу видимий дефект може мати такий великий вплив на потік повітря, але це моделювання показує, що він впливає і наскільки сильно впливає насправді.

Читайте також: Тисячі нових Mercedes-Benz кинули на аеродромі

Але, як і раніше, вражає, наскільки близький результат, получений в результаті моделювання, до заяви виробника, тим більше, що автовиробники зазвичай дуже оптимістичні, коли оголошують коефіцієнт лобового опору автомобіля, часто округляючи число в меншу сторону, щоб виділити його.




09-24-2022, 02:06  
Джерело:
Переглядів: 440   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: