Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Як видалити подряпини на бампері автомобіля
Всі новини / Автосвіт

Як видалити подряпини на бампері автомобіля

Найуразливіша частина кузова — бампер передній.

Він бере на себе основний вплив зустрічного повітряного потоку, найбільше страждає під час зіткнень. Тому питання, як відновити подряпаний бампер, є актуальним для багатьох автовласників.

У ЯКИХ ВИПАДКАХ ВАРТО ЗАМОВИТИ ВІДНОВЛЕННЯ БАМПЕРА В АВТОСЕРВІСІ

Видалити подряпини самостійно цілком реально. Але є ситуації, коли краще скористатися допомогою професіоналів:

Якщо ви не маєте хоча б мінімального досвіду кузовного ремонту і не хочете ризикувати, краще звернутися до фахівців автосервісу. Але треба бути готовими до того, що за відносно просту роботу доведеться сплатити солідну суму. Відновлення лакофарбового покриття — це не стільки складний, скільки копіткий процес, що вимагає акуратності, уважності, вміння правильно підібрати матеріали.



Звертатися до автосервісу доцільно і тоді, коли передній бампер пошкоджений не в одному місці, а на великій площі. У цьому випадку точковий ремонт забере надто багато сил та часу. Замість того, щоб усувати кожен скол окремо, простіше відновити покриття одразу на всій деталі.
Якщо подряпини та сколи глибокі, відкривають доступ до кузовного металу, тоді відновити бампер задній або передній буде складно. Самостійно видаляти такий дефект не варто, краще звернутися до фахівців.

СПОСОБИ УСУНЕННЯ ДЕФЕКТІВ ЛКП НА БАМПЕРІ

Для відновлення лакофарбового покриття на кузові використовуються такі засоби:

Пасти та поліролі. Ці засоби підходять для усунення дрібних подряпин та потертостей, які розташовані лише на верхньому шарі фарби. У складі цієї хімії є абразивні компоненти. Тому при поліруванні поверхня вирівнюється і набуває початкового блиску. Засіб наносять на ганчір’я і натирають передній або задній бампер обережними рухами.

Восковий олівець. З його допомогою можна маскувати глибші дефекти. Олівець потрібно підбирати точно під колір кузова. Спочатку подряпину зафарбовують, а потім надлишки воску прибирають ганчір’ям. На жаль, отриманий результат не буде довговічним: після кількох відвідувань автомийки подряпини знову стануть помітними.
Олівець для реставрації. Це пристосування має вигляд туби з пензликом. Усередині упаковки міститься автомобільна фарба. Відтінки олівців закодовані, завдяки чому простіше підібрати колір під ЛКП автомобіля. Фарбу порційно видавлюють із туби і розподіляють по дефекту пензликом. Перевага методу в тому, що після застигання матеріал не змивається і не стирається протягом тривалого часу.

ЯК ВИДАЛИТИ ГЛИБОКІ ПОДРЯПИНИ

Лакофарбове покриття не лише надає кузову естетичного вигляду, але й захищає його від корозії. У місцях сколів та глибоких подряпин метал оголюється і стає вразливим для вологи. На таких ділянках часто виникає іржа. Осередок корозії не можна просто замаскувати, тому що під шаром нової фарби руйнівний процес триватиме. Якщо пошкодження глибокі та великі, а корозія вже торкнулася металу, тоді доцільніше купити бампер і замінити пошкоджений елемент кузова повністю. Поодинокі дефекти можна спробувати усунути, і діяти потрібно таким чином:

зачистити місце дефекту так, щоб прибрати ЛКП з усієї ділянки, що уражена іржею;
зашкурити осередок корозії до металу;
обробити метал автомобільною ґрунтівкою у два шари;
зашпаклювати ділянку та вирівняти її поверхню наждачним папером;
знежирити місце дефекту та зафарбувати його автомобільною фарбою.

Читайте також: Стало відомо, які авто найчастіше зупиняє поліція в Україні


Якщо робити все правильно та акуратно, тоді усунути подряпини на бампері можна і самостійно. Але якщо ви хочете отримати гарантії бездоганного результату, варто звернутися до професіоналів на станцію техобслуговування.
10-7-2022, 10:42  
Джерело: vechirniy.kyiv.ua
Переглядів: 341   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: