Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Експерт розповів, про осінні» помилки водіїв
Всі новини / Автосвіт

Експерт розповів, про осінні» помилки водіїв

Експерт розповів, про осінні» помилки водіїв
Осінь відносно легкий період як для водія, так і для автомобіля порівняно із зимою.

У той же час це не означає, що восени не потрібно приділяти увагу автомобілю, адже саме турбота про автомобіль в осінній період допоможе без проблем пережити зиму.

Сьогодні ми поговоримо про 7 найпоширеніших помилок, які допускають як новачки, так і професіонали, повідомляють у Bigmir.

Зміна гуми із запізненням

Для переважної більшості водіїв орієнтир для зміни коліс – це сніг та лід на дорозі. Щоб не потрапити в загальний ажіотаж з перевзуттям авто, варто задуматися про встановлення зимової гуми вже на момент перших заморозків у жовтні-листопаді.

Перебудова на зимовий тип водіння

Взимку навіть ті водії, які люблять лихоманити на дорозі – стають відносно спокійними, адже коли навколо сніг та лід плавність при прискоренні та гальмуванні, а також при маневрах – запорука безпечного водіння. Тут головне вчасно усвідомити, що зима вже близько і потрібно потроху звикати до зимового стилю водіння.

Акумулятор ще одну зиму протягне

Акумуляторна батарея найбільше піддається впливу холоду, тому якщо акумулятор вже на останньому подиху, то його слід терміново поміняти. Якщо акумулятор обслуговується, необхідно привести в норму електроліт і дозарядити акумулятор перед зимовим використанням.

Універсальні склоомивачі та склоочисники

Що склоомивач, склоочисники є розхідником, тому перед зимою обов’язково потрібно залити зимовий склоомивач, щоб потім не довелося розморожувати літній прямо у бачку. Двірники зазвичай служать один сезон (близько 6 місяців при інтенсивній їзді). Тому не слід їх відновлювати всіма можливими способами, як правило, їх легше та дешевше замінити.

Відсутність «зимового набору» у багажнику.

У багатьох водіїв думка про те, що в машині має бути щітка та скребок для очищення снігу з’являється лише тоді, коли автомобіль уже вкрився льодовою скоринкою. Також варто мати з собою складну лопату і якийсь теплий одяг, якщо авто застрягне далеко від цивілізації.



Водії забувають про коробку передач

Якщо з прогріванням двигуна більшість водіїв вже упокорилися, то прогрівання коробки для більшості водіїв є справжнім відкриттям. Так, бажано прогрівати як автоматичну, і механічну трансмісію. Щоб прогріти коробку передач, необхідно перші кілька кілометрів їхати максимально плавно, поки коробка не набере робочої температури.

Водії не стежать за системою охолодження двигуна

Перед настанням холодів рекомендується перевіряти щільність антифризу за допомогою аерометра, щоб автомобіль потім не закипів у мінусову температуру.

Читайте також: В Україні може з’явитися новий штраф за порушення ПДР

Також слід перевірити чистоту радіаторів, усіх патрубків та сполучних систем.



10-30-2022, 22:29  
Джерело: mmr.net.ua
Переглядів: 361   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: