Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Google та Geely презентували інноваційне безпілотне таксі
Автосвіт / Фото

Google та Geely презентували інноваційне безпілотне таксі

Google та Geely презентували інноваційне безпілотне таксі
Безпілотне таксі Zeekr M-Vision готують до експлуатації у США з 2024 року.

Електричний мінівен позбавлений керма та педалей, адже його автопілот не вимагає втручання з боку водія.

На автошоу у Лос-Анджелесі показали безпілотне таксі Zeekr M-Vision. Його планують запустити у серійне виробництво з 2024 року і саме ці мінівени використовуватиме сервіс автономного таксі Waymo від Google. Про це повідомляє офіційний сайт Waymo.

Безпілотне авто є спільною розробкою Google та Geely, адже Zeekr — новий електричний бренд китайського концерну.

Розробляли M-Vision у Швеції. Він побудований на платформі SEA, яку використовують розкішний електричний мінівен Zeekr 009 та перший електропікап Geely.



Новий Zeekr M-Vision — однооб'ємний мінівен з елегантним дизайном. У нього великий кут нахилу лобового скла та вигнута віконна лінія. Для зручності посадки та висадки пасажирів встановлені дуже широкі розсувні двері. Авто запропонують у кількох варіантах за довжиною — з колісною базою від 2700 до 3300 мм.

Усередині встановили кілька великих дисплеїв та висувні столики. Передні сидіння розвертаються, що дозволяє сидіти віч-на-віч із задніми пасажирами.

У салоні немає керма та педалей, адже M-Vision оснащений автопілотом четвертого рівня, який не потребує втручання водіїв. Waymo тестують цю технологію у США вже близько п'яти років. Саме в Штатах і розпочнеться у 2024 році експлуатація Zeekr.

Читайте також: ЗСУ отримають 15 унікальних автомобілів (ВІДЕО)

Безпілотний автомобіль Zeekr M-Vision є електромобілем та розрахований на дуже активне використання. Розробники стверджують, що мінівен здатний автономно працювати по 16 годин на добу і проїхати 500 000 км за 5 років без серйозних несправностей.
11-21-2022, 13:29  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 159   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: