Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Українець зберіг дослідний ЗАЗ-1102 кінця 70-х
Автосвіт / Фото

Українець зберіг дослідний ЗАЗ-1102 кінця 70-х

Уце важко повірити, але до наших днів дожив унікальний дослідний автомобіль Запорізького автозаводу, який став предтечею «Таврії».

Машина з дводверним кузовом типу седан була побудована наприкінці 70-х рр. і дожила до наших днів завдяки старанням заводського водія — випробувача Івана Кошкіна.

Автомобіль під назвою “Перспектива”, що цікаво, мав той самий індекс, що і майбутня «Таврія» – ЗАЗ-1102. Загалом було виготовлено три екземпляри, які були пофарбовані в різні кольори: охра (золотистий), білий та вишневий.

На відміну від класичного «Запорожця» сімейства ЗАЗ-966/968, «Перспектива» мала іншу компоновку – передній двигун та ведучі передні колеса.

Кузов отримав абсолютно новий дизайн, хоча як і раніше був дводверним типу седан. Довжина – 3,7 м, ширина – 1,54 м, висота – 1,37 м. Маса – 700 кг. На даному авто стоїть двигун Renault 16 та коробка передач від Audi 50.

Читайте також: У Швейцарії розробляють електрокар, який працює на морській воді

Нагадаємо, що перший прототип передньоприводного автомобіля на ЗАЗі побудували ще в 1970 році. Машина з тридверним кузовом типу хетчбек була створена під керівництвом головного конструктора В.П. Стешенка, дизайнерами були І. Гальчинський і В. Кряжев. Потім пішли нові варіанти автомобіля, зокрема і з дводверним кузовом седан.



На жаль, у другій половині 70-х профільне міністерство загальмувало роботи з налагодження серійного виробництва запорізької моделі ЗАЗ-1102 на користь перспективної машини з Тольятті – ВАЗ-3Е1101 «Ладога».

11-28-2022, 10:32  
Джерело: autocentre.ua
Переглядів: 1 056   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: