Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Японські автомобілі подорожчають у всьому світі з нового року
Всі новини / Автосвіт

Японські автомобілі подорожчають у всьому світі з нового року

Японські автовиробники розглядають можливість підвищення цін на машини у наступному році, повідомляє Japan Times.

За даними опитування, проведеного виданням, 23 відсотки з 80 провідних японських компаній, до яких увійшли Toyota, Nintendo і Shiseido, збираються переглянути цінову політику. Ще 49 відсотків опитаних зазначили, що обмірковують такий крок, але остаточного рішення наразі не ухвалили.

Респонденти назвали кілька причин, через які їм доведеться піднімати ціни. Основними виявилися зростання вартості матеріалів та сировини, подорожчання логістики, а також локальна проблема — зниження курсу єни щодо інших світових валют. Національна валюта Японії поступово падає до долара та євро з 2020 року, причому тенденція помітно посилилася навесні 2022-го.

Читайте також: В США Domino’s Pizza пересадить своїх курʼєрів на електромобілі Chevrolet Bolt

У листопаді споживчі ціни в Токіо зросли на 3,6 відсотка в порівнянні з минулим роком, що виявилося рекордом з 1982 року.

Toyota раніше вже заявляла про майбутній перегляд цінової політики. Третій квартал поточного фінансового року став збитковим через ціни на матеріали, що злетіли, тривалий брак мікрочипів і зупинок виробництв. Вихід із кризи керівництво бачить у підвищенні цін на «початкові» моделі, такі як Yaris та Corolla.



Водночас компанія поспішила заспокоїти споживачів, заявивши, що подорожчання буде «обмеженим» і моделі збережуть імідж доступних. Першим зростання цін має відчути ринок США.
12-1-2022, 15:27  
Джерело: ampercar.com
Переглядів: 428   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: