Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Історія унікальних спортивних автомобілів заводу "Антонов"
Автосвіт / Фото

Історія унікальних спортивних автомобілів заводу "Антонов"

Мало хто знає, що столичний завод "Антонов" свого часу проєктував інноваційні автомобілі.

Українські авіабудівники ще 60 років тому розробили справжнісінький спорткар "Київ-Спорт".

Про унікальне авто розповіли на сайті ussr-autosport.

Купе "Київ-Спорт" було створено в 1959 році під керівництвом інженера конструкторського бюро Антонова Юрія Земцова. Елегантний обтічний кузов виготовили з легкого авіаційного дюралюмінію, причому панелі з'єднали заклепками.

Кузов встановили його на раму з тоненьких сталевих труб. Автомобіль важив менше за тонну. Цікаво, що його двері піднімалися нагору, як на знаменитому Mercedes-Benz 300 SL Gullwing.

"Київ-Спорт" обладнали двигуном від "Москвича-407", проте потужність його збільшила до 75 к. c. А габаритні вогні та деякі інші деталі запозичили в літаків Антонова.

З 1960 року український спорткар брав активну участь у змаганнях: гонщик Віктор Лихацький на ньому здобув п'ять перемог і став срібним призером чемпіонату УРСР. Ба більше, автомобіль став відомим за кордоном і навіть потрапив до відомого французького автожурналу L'annee automobiles, як найелегантніше радянське авто.

Читайте також: В США Domino’s Pizza пересадить своїх курʼєрів на електромобілі Chevrolet Bolt

Згодом на заводі Антонова виготовили ще два екземпляри "Київ-Спорт". Один із них був кабріолетом із двигуном від "Волги" ГАЗ-21 із збільшеною до 90 к. c. потужністю. Максимальна швидкість становила 160 км/год.



Автомобілі продовжили брати участь у різних перегонах, але вже не так успішно. З 1962 року Київ-Спорт відправили на заслужений відпочинок. До наших днів зберігся лише один автомобіль, проте його стан залишає бажати кращого і потребує реставрації.
12-2-2022, 00:31  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 226   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: