Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Honda CR-V отримає версію на водневих паливних елементах
Всі новини / Автосвіт

Honda CR-V отримає версію на водневих паливних елементах

Автовиробник побудує тестовий примірник Honda CR-V на водневих паливних елементах у своєму Центрі виробництва продуктивності в Огайо.

Здається, що електромобілі з акумуляторними батареями (BEV) готові випередити автомобільну промисловість, але Honda ще не відмовляється від електромобілів на водневих паливних елементах (FCEV). Автовиробник оголосив, що випустить новий FCEV у 2024 році на базі абсолютно нового кросовера CR-V.

Honda не оприлюднила багато інформації про нову модель, хоча повідомила, що виготовлятиме її у своєму Performance Manufacturing Center в Огайо. Підприємство було відкрито в 2016 році, виробляючи суперкар Acura NSX, моделі Acura PMC Edition і гоночні автомобілі Honda Performance Development. Він призначений для виробництва невеликих серій спеціальних моделей, таких як новий FCEV.

Новий FCEV допоможе автовиробнику досягти своєї мети, щоб до 2040 року BEV і FCEV складали 100 відсотків його глобальних продажів автомобілів. Honda прискорює свій план виробництва електромобілів на акумуляторах у США, сказав Гарі Робінсон, віце-президент з автомобільного планування та стратегії Honda.

«Ми також розпочнемо там малосерійне виробництво електромобілів на паливних елементах, щоб глибше дослідити їхній величезний потенціал у рамках сталого транспортного майбутнього», — додав він.

Honda випустила свій перший комерційно доступний автомобіль на паливних елементах у 2002 році. Згодом FCX поступився місцем Clarity у 2017 році, але Honda припинила виробництво моделі в 2021 році.

Honda не єдиний автовиробник, який продовжує працювати з воднем. У жовтні голова правління BMW Олівер Зіпсе заявив, що «водневий буде наймоднішим автомобілем». Німецький автовиробник планує випустити «життєздатний водневий автомобіль» цього десятиліття.

Читайте також: Airbus допоможе Renault у розробці електромобілів

Toyota і Alpine досліджують потенційну здатність водню підтримувати роботу двигунів внутрішнього згоряння, і японський бренд встановлює водневий двигун усередині Corolla. Він пропонує водіння з нульовими викидами зі звуками вихлопу, і ходять чутки, що оновлений Prius може отримати таку трансмісію.

Honda не повідомляє, коли в 2024 році почнеться виробництво, але більше деталей стануть відомими ближче до запуску моделі. Незрозуміло, чи автомобіль на базі CR-V збереже стиль моделі чи отримає унікальний дизайн.



Однак низькі обсяги виробництва, ймовірно, означають, що CR-V матиме мало серйозних змін. Водень стикається з тими ж перешкодами, що й електромобілі – обидва не мають надійної інфраструктури для дозаправки та підзарядки.

12-4-2022, 06:41  
Джерело: newsyou.info
Переглядів: 195   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: