Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Розпочато виробництво першого в світі автомобіля на сонячних батареях
Всі новини / Автосвіт

Розпочато виробництво першого в світі автомобіля на сонячних батареях

Голландський стартап зазначив, що сонячний автомобіль Lightyear 0 вже зібрав близько 150 попередніх замовлень.

Голландський стартап Lightyear почав виробництво першого в світі серійного електромобіля, який генерує електроенергію безпосередньо від сонячного світла.

Перша модель Lightyear 0 має ціну 250 000 євро і вже зібрала близько 150 попередніх замовлень.

Lightyear планує виготовляти близько тисячі автомобілів на заводі Valmet у Фінляндії, починаючи зі швидкості однієї машини на тиждень.

До другої половини наступного року виробництво має зрости до п’яти примірників на тиждень, сказав генеральний директор і співзасновник Лекс Хуфслот в інтерв’ю Bloomberg.

Автомобіль із вигнутими сонячними панелями на капоті та даху може їздити без зарядки протягом двох місяців в Амстердамі влітку та цілих сім місяців у Португалії, за даними Hoefsloot.

Енергія, отримана від сонця, додасть запас ходу на 70 км щодня.

Автомобілям, які працюють від сонця, важко вийти за межі стадії прототипу через велику площу сонячних панелей.

Німецький стартап Sono Group планує запропонувати свій перший автомобіль на сонячних батареях, компактний хетчбек Sion, за 26 000 доларів до сплати податків, але поки не оголосив про виробництво.

Збір коштів для Lightyear на початку теж був проблемою, оскільки інвестори не бажали вкладати свої гроші в нову концепцію, сказав Хуфслоот.

«Зараз ми перебуваємо на набагато більш зрілому етапі», — сказав він, додавши, що більшість інвестицій надійшла з Нідерландів.

Lightyear отримав 81 мільйон євро від голландської групи інвесторів у вересні.

Читайте також: Airbus допоможе Renault у розробці електромобілів

Компанія, заснована в Нідерландах у 2016 році, також розробляє Lightyear 2, свою другу серійну модель зі стартовою ціною близько 30 000 євро.



Очікується, що Lightyear 2 надійде у виробництво до 2025 року, і, за даними компанії, є пропозиції від лізингових і каршерингових компаній LeasePlan і MyWheels.

12-4-2022, 07:49  
Джерело: newsyou.info
Переглядів: 389   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: