Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Китайці розробили сучасне авто на сонячній енергії (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео

Китайці розробили сучасне авто на сонячній енергії (ВІДЕО)

Китайці розробили сучасне авто на сонячній енергії (ВІДЕО)
Одразу кілька компаній у всьому світі наближаються до масштабного виробництва електромобілів на сонячній енергії.

Команда з Китаю не пасе задніх і зробила ще один крок уперед, створивши свій транспортний засіб на сонячних батареях, який повністю працює на сонячній енергії. Пропонуємо сонячний автомобіль Tianjin.

Отримання необхідної енергії від Сонця здається легким завданням, і цю схожу думку поділяють кілька світових електромобільних стартапів EV. У Каліфорнії чергова спроба Aptera вивести на ринок електромобіль на сонячній енергії запланована на кінець цього року. Lightyear нещодавно продемонструвала серійну версію свого Lightyear 0 SEV, виробництво якого також розпочнеться наприкінці цього року. У Німеччині Sono Motors наближається до етапу перевірки прототипу свого флагманського електромобіля Sion, серійне виробництво якого планується у 2023 році.

У Китаї компанія за назвою Hanergy представила автомобіль на сонячній енергії під назвою Solar-R ще у 2016 році. Хоча основна особливість автомобіля полягала в тому, щоб повністю отримувати енергію від Сонця, Hanergy, як і раніше, оснащувала його акумуляторною батареєю та перетворювачем, тому за необхідності його можна було підзарядити.

Зараз команда вивела екологічно безпечні подорожі на зовсім новий рівень, розробивши перший в країні сонячний автомобіль, який отримує запас ходу від Сонця і тільки від нього.



Ознайомтеся з Tianjin, першим китайським транспортним засобом, що повністю працює на сонячній енергії.
Сонячний автомобіль Tianjin нещодавно дебютував на шостій Всесвітній розвідувальній конференції і розпочав новий тур материковим Китаєм. За повідомленнями місцевих ЗМІ Китаю, сонячний автомобіль був розроблений лише за п'ять місяців спільно 42 компаніями та трьома університетами. Він включає 47 передових технологій, деякі з яких присутні в автомобілях вищого рівня в автомобільній промисловості.

Наприклад, повідомляється, що сонячний автомобіль Tianjin обладнаний для автономного водіння на «Рівні 4 та вище». Площа сонячних модулів цього транспортного засобу становить 8,1 квадратних метрів, що набагато більше, ніж у SEV, як у Lightyear, який оснащений 5 квадратними метрами осередків. Ось деякі інші важливі характеристики першого китайського транспортного засобу на сонячній енергії:

Місця для трьох плюс водій.
Розміри автомобіля: довжина 4080 мм, ширина 1770 мм, висота 1811 мм (13,4 x 5,8 x 5,9 фути).
Колісна база складає 2850 мм (9,4 фути).
Маса: 1020 кг (2250 фунтів).
Максимальне добове виробництво електроенергії: 7,6 кВтг у сонячні дні.
Автомобіль оснащений акумуляторною батареєю із щільністю енергії 330 Вт*ч/кг.
Максимальна випробувана дальність становить 74,8 км (~47 миль).
Максимальна швидкість становить 79,2 км/год (49 миль/год).
Викиди вуглецю можуть бути знижені на 25 кг на 100 км (55 фунтів на 62 милі).

Не дуже вражаючі характеристики порівняно із сонячним електромобілем або будь-яким іншим електромобілем. Але всеодно вражаючі, враховуючи, що ці цифри повністю виходять від сонячної енергії.

Читайте також: Електричний пікап Tesla Cybertruck наближається до виробництва (ВІДЕО)

Тяньцзінь, як мінімум, забезпечує доказ концепції транспортних засобів, які можуть повністю живитися від природного джерела чистої енергії.

07-10-2022, 21:36  
Джерело: ua-electro.com
Переглядів: 1 173   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: