Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Німці створили асфальт із функцією підзарядки електрокарів (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео / Фото

Німці створили асфальт із функцією підзарядки електрокарів (ВІДЕО)

Німці створили асфальт із функцією підзарядки електрокарів (ВІДЕО)
Кілька років тому Toyota викликала критику через рекламу, в якій вона називала свої автомобілі з електроприводом «гібридами, що самозаряджаються».

Але тільки уявіть, якби ви справді могли заряджати електромобіль під час руху. Останнім кроком на шляху до втілення цієї мрії насправді стало оголошення про те, що німецький автобус скоро курсуватиме на автомагістралі з бездротовою зарядкою. У німецькому місті Балінген буде збудовано 1-кілометрову ділянку дорожнього покриття з функцією зарядки електромобілів.

Хоча у проєкті задіяний лише один автобус, не потрібно великої уяви, щоб побачити, що найближчими роками технологія може бути розгорнута на різних автомобілях та інших місцях по всьому світу. У грудні минулого року губернатор Мічигану Гретхен Вітмер оголосила, що штат тестуватиме можливості бездротової зарядки на своїх автомагістралях. Якщо автомобілі можуть заряджатися на ходу, вони можуть бути побудовані з батареями меншого розміру, що зробить їх легшими та ефективнішими, не кажучи вже про те, що вони значно дешевші.

Автомобільна технологія індуктивного заряджання працює так само, як і на смартфонах. Електрика передається від магнітних котушок у землі та повітрям до котушок на автомобілі. Статичні зарядні майданчики для автомобілів існують уже деякий час, але зарядні дороги складніші і знаходяться на ранній стадії розробки.

Для проєкту в місті Балінген ізраїльська компанія Electreon та німецька EnBW об’єднали зусилля для оснащення 1 км полотна системою електричних доріг (ERS) вздовж ділянки німецької автомагістралі, а також для будівництва двох станцій статичної зарядки, які будуть розміщені у місцях, де автобус зазвичай зупиняється за розкладом. Electreon отримає до 3,2 мільйонів доларів на будівництво зарядної інфраструктури



Це не вперше, коли ми чуємо про дороги з індукційною зарядкою, хоча це перший випадок, коли вони створюються для громадськості. Electreon та EnBW раніше успішно провели пілотне дослідження в навчальному центрі EnBW у Карлсруе, Німеччина, а Eurovia та Electreon нещодавно оголосили про проєкт електрифікації частини автобану Німеччини у Баварії.

Читайте також: Fiat повертає на конвеєр свій найдоступніший кросовер

У Швеції є власний проєкт бездротової зарядки доріг, а Stellantis відкрила випробувальний центр, який моделює шосе, для вивчення індуктивної зарядки в Італії.
01-4-2023, 22:52  
Джерело: autotema.org.ua
Переглядів: 281   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: