Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » 7 помилок при заміні мастила у двигуні автомобіля
Всі новини / Автосвіт

7 помилок при заміні мастила у двигуні автомобіля

7 помилок при заміні мастила у двигуні автомобіля
Заміна оливи у двигуні – одна з найпростіших, але водночас важливих операцій, пов’язаних із технічним обслуговуванням автомобіля.

Яких помилок у цій справі водії припускаються найчастіше, розкажуть експерти.



Перша помилка – великий інтервал між замінами. Справа в тому, що 15 тисяч кілометрів, які вказані в інструкції більшості сучасних авто, краще скорочувати приблизно вдвічі. Так двигун зможе працювати стабільніше і довше.

Другий момент, про який варто пам’ятати, стосується недбалого ставлення деяких автосервісів до своєї роботи. Тому експерти рекомендують особисто бути присутнім у сервісній зоні під час заміни оливи або освоїти цю операцію самостійно.

Третя та четверта помилки стосуються застосування невідповідної оливи та неякісного фільтра. І якщо з рідиною все зрозуміло, то, говорячи про фільтр, експерти відзначають, що погано відфільтроване мастило прискорює зношування деталей газорозподільного механізму, шатунно-поршневої групи і колінвала.

П’ята помилка – непотрібні промивання. Змінюючи оливу, деякі водії заливають разом із ним так звані «п’ятихвилинки», сенсу від яких насправді небагато – марна трата часу та грошей, упевнені експерти.

Шоста помилка стосується додаткових присадок. В даному випадку йдеться про те, що справному двигуну присадки не потрібні, а якщо з’явилися стукіт, оливу почало «під’їдати», то їх використання точно не допоможе.

Читайте також: Porsche Panamera 2024 року помітили під час тестів

Сьомої помилки припускаються ті, хто, змінюючи оливу, не купує літр такої ж на долив. Як відомо, проста зміна режиму експлуатації може підвищити витрату оливи, і її рівень різко впаде.
06-2-2023, 20:43  
Джерело: mmr.net.ua
Переглядів: 168   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: