Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Гаджети » Samsung розробляє малопотужні 5-нм чіпи для систем автономного водіння Ambarella
Всі новини / Гаджети

Samsung розробляє малопотужні 5-нм чіпи для систем автономного водіння Ambarella

Оскільки безпілотні транспортні засоби стають все більш поширеними на повсякденних дорогах, виробники автомобілів прагнуть співпрацювати з провідними виробниками мікросхем, які можуть ефективно синхронізуватися з їхніми ADAS або розширеними системами допомоги водієві.

Samsung нещодавно оголосила, що використовуватиме свій передовий 5-нанометровий (нм) вузол для виробництва найновішої SoC Ambarella для безпілотних автомобілів. Ambarella CV3-AD685 SoC оснащено найновішим механізмом штучного інтелекту під назвою Cvflow, розробленим спеціально для ADAS в автономних автомобілях.



Це нове сімейство чіпів розроблено для ADAS і має високопродуктивний, енергоефективний і масштабований дизайн, що доповнює широкий спектр рішень для допоміжного водіння з одночасним вдосконаленням автоматизації автомобіля. Вбудований CV3-AD685 SoC об’єднує інформацію від різних датчиків для надійного автономного водіння L2+ до L4 і може інтерпретувати дані з камер і радарів для визначення сценаріїв водіння. Для довідки, автономне водіння L2 відноситься до часткової автоматизації, тоді як автоматизація рівня 4 відноситься до автоматизації високого рівня, коли автомобіль може зупинитися за допомогою керованих датчиків навіть без втручання людини.

Samsung Foundry із провідною в галузі технологічною технологією та передовими рішеннями для 3D-упаковки забезпечує багато найновіших мобільних, HPC та автомобільних рішень. Samsung застосовуватиме свої автомобільні IP-адреси, новітні процеси та технології упаковки поверх свого 5-нм вузла, щоб зробити чіп високопродуктивним і низьким енергоспоживанням, і компанія віддає перевагу застосуванню свого 5-нм вузла для стрибка продуктивності чіпа, який є майже в 20 разів перевищує початкову шкалу продуктивності. Крім того, найближчим часом Samsung планує почати пропонувати свій 4-нм вузол для автомобільних додатків.

Компанія Samsung поставила перед собою амбітну мету: до 2027 року на немобільні продукти припадатиме понад 50% доходу від її ливарного бізнесу. Хоча більшу частину доходу Samsung Foundry отримує від контрактного виробництва процесорів мобільних додатків для смартфонів, розроблених Samsung. і Qualcomm, компанія значно зростала під час пандемії через дефіцит мікросхем, досягнувши найвищого річного доходу на сьогоднішній день у 2022 році.

Читайте також: Ford знайшли ефективний спосіб збільшення запасу ходу електромобілів (ВІДЕО)

Незважаючи на те, що глобальний економічний спад спричинив падіння попиту на мікросхеми, Samsung залишається відданою своїм інноваційним технологіям і має намір залишатися в авангарді напівпровідникової промисловості. Завдяки співпраці між Samsung і Ambarella ми можемо очікувати, що в найближчому майбутньому в автономних транспортних засобах будуть використовуватися більш передові технології.



03-1-2023, 16:42  
Джерело: newsyou.info
Переглядів: 287   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: