Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Geely отримав 500 мільйонів доларів інвестицій для розвитку електромобілів
Всі новини / Автосвіт

Geely отримав 500 мільйонів доларів інвестицій для розвитку електромобілів

Підрозділ китайського виробника автомобілів Geely – Zeekr Intelligent Technology, що спеціалізується на виробництві електромобілів класу люкс, – уклав стратегічне інвестиційне партнерство з провідним виробником акумуляторів CATL і п’ятьма компаніями, включаючи Intel, для розробки нових технологій в автомобілебудуванні.

Партнери отримував 5.6% акцій Zeekr в обмін на 500 мільйонів доларів. За словами представників Geely, крім інвестицій партнери нададуть Zeekr досвід в суміжних областях.

Наприклад, Intel Capital, венчурний підрозділ виробника мікросхем Intel, що інвестує в нові технології по всьому світу, як очікується, поділиться своїми ноу-хау в області технологій безпілотного управління.

CATL, офіційно відома як Contemporary Amperex Technology Co., може внести свій вклад в передові акумуляторні технології.



Іншими партнерами по угоді є сервіс потокового відео Bilibili, компанія з управління активами Boyu Capital і Cathay Fortune Group, провідний виробник матеріалів для акумуляторів електромобілів.

На виставці Auto Shanghai в квітні Zeekr представив свій перший електромобіль. Модель, вартістю 300 000 китайських юанів, отримала назву 001, і вже до кінця 2021 року представники компанії планують почати поставки моделей замовникам.

Читайте також: Ілон Маск закликав співробітників Tesla працювати в режимі «суперхардкору»

За попередніми даними, Zeekr має намір протягом трьох наступних років стати однією з трьох провідних компаній-виробників електромобілів в світі, подолавши рубіж в 650 000 проданих авто в 2025 році.
09-14-2021, 09:58  
Джерело: ukrautoprom.com.ua
Переглядів: 283   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: