Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Скільки коштує зарядка електромобіля, якщо заряджати його в будинку?
Всі новини / Автосвіт

Скільки коштує зарядка електромобіля, якщо заряджати його в будинку?

Поступово електромобілі набирають все більшої популярності серед автомобілістів.

Особливо це стосується країн Західної Європи, де на вулицях зустрічається все більше і більше нових електричних автомобілів від ряду великих автоконцернів.

Ми знаємо, що транспортний засіб з двигуном внутрішнього згоряння може бути заправлено за кілька десятків євро, однак скільки коштує зарядка електромобіля?

Як і в звичайному автомобілі, ми повинні враховувати кількість палива, яке нам потрібно заправити, і обсяг бака, щоб розрахувати суму заправки. В даному випадку доведеться враховувати ціну кВт / год і ємність акумуляторів.

Труднощі підрахунку полягає в тому, що він залежить від багатьох факторів. Для початку ми повинні враховувати ємність батареї, і для цього ми візьмемо автомобіль, такий як новий Volkswagen ID.3. В даному випадку мова йде про батарею 55 кВтг (нижче йтиметься також про батареї 55 кВтг як загальної цифри для зарядки).

Якщо у вас вдома є точка, з допомогою якої можна підзарядити автомобіль, то ви повинні знати, що в даний час ви можете зарядити будь-який електромобіль.

Якщо врахувати, наприклад, будинок з 4,6 кВт, то це означає, що якщо ми віднімемо і базове споживання вдома, то у нас буде майже 4 кВтг для зарядки в нічний час. Так як в цей час, крім холодильника, інші потенційні системи споживчого живлення будуть відключені.



Якщо ми візьмемо за зразок 55 кВт Volkswagen ID.3, то зарядка цього автомобіля займе трохи більше 13 годин 30 хвилин від 0 до 100%.

Якщо в прикладі ID.3 у нас є потужність 7 кВтг замість 4 кВтг, то можна зарядити автомобіль від 0 до 100% трохи менше ніж за 8 годин. Якщо врахувати, що зазвичай в машині залишається близько 15 або 20% заряду, а не 0, то загальний час зарядки автомобіля Volkswagen ID.3 скорочується до трохи більше 6 годин.

Тепер, коли ми знаємо час, який потрібен для зарядки автомобіля будинку, то можна спробувати заощадити, вибравши тариф, де вночі доведеться платити менше (якщо таке можливо).

При середньому споживанні 16,5 кВтг на 100 км батарея потужністю близько 50 кВт може дозволити проїхати близько 300 км. Це означає, що при ціні біля 2 грн за кВтг 100 км будуть коштувати близько 33 грн. Це набагато дешевше, ніж їздити на автомобілі з ДВЗ.

Читайте також: Renault замінить Kadjar на електричний кросовер

При цьому вартість електроенергії варіюється в залежності від регіону, тому десь заряджати електромобіль може бути дешевше, а десь дорожче.
09-27-2021, 09:32  
Джерело: uamotors.com.ua
Переглядів: 1 953   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: