Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » На аукціон виставили унікальний ЗІЛ
Автосвіт / Фото

На аукціон виставили унікальний ЗІЛ

На аукціон виставили унікальний ЗІЛ
В СРСР було розроблено ціле сімейство машин, яке призначалося для пошуку спускаються апаратів з космонавтами.

У 1990-і роки для цивільної авіації випускалися модернізовані пошукові машини.

Одну з них виставили в Росії на продаж.

ЗІЛи, створювані в 1970-1980-і роки для бездоріжжя, вміли плавати і навіть несли на собі шнекохід - машину неймовірної прохідності. Сімейство рятувальних машин прозвали "Синіми птахами".

Повнопривідний ЗІЛ-4972 - це їх прямий нащадок. Він створювався для двох замовників - цивільної авіації та Міненерго. Пізніше проектом зацікавилося і МНС.

Машину оснастили кабіною від серійної вантажівки ЗІЛ-4331. Під капотом встановлений дизельний двигун ЗІЛ-645 потужністю 185 к.с. і 9-ступінчаста механічна КПП. Заради підвищення можливостей на бездоріжжі вантажівку оснастили бортовими і колісними редукторами.

Рульове управління мало два гідропідсилювача, розраховані на поворот коліс передньої і задньої осей. Був також і механізм запізнювання повороту осей, який дозволяв на бездоріжжі колесам задньої осі рухатися по траєкторії передніх, істотно підвищуючи прохідність.



Цікаво, що в машині передбачений передпусковий підігрівач, здатний обігріти кабіну і житловий модуль при заглушеному моторі. Всього було випущено кілька десятків незвичайних тривісних повноприводників.

Читайте також: Китайці склали рейтинг авто із незвичайними дверима 2021 року

За конкретний зразок просять 3 500 000 рублів (1 295 000 грн).
12-29-2021, 10:57  
Джерело: rbc.ua
Переглядів: 425   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: