Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Як обрати ідеальний автомобіль для паливної кризи
Всі новини / Автосвіт

Як обрати ідеальний автомобіль для паливної кризи

Із паливом в Україні ситуація залишається непростою.

Держава та мережеві АЗС працюють над наповненням ринку бензином та дизелем, але наслідки кризи ще відчуваються. Отже, потрібний правильний автомобіль для таких умов.

АвтоОбоз знайшов доступні машини, які дозволять заощадити на пальному. А деякі моделі дозволять і не заїжджати на заправку.

Електромобілі
Автомобілі на електричній тязі давно мають попит в Україні. Можливо, зараз їхній зоряний час. Паливо дорожчає, а на АЗС великі черги. Водій електрокара просто проїде повз все це у напрямку розетки.

Новий Nissan Leaf можна купити за $28 000. Однак завжди можна заощадити та вибрати вживаний варіант. Вживані Leaf можна знайти від $6000. Інші електромобілі трохи дорожчі. Наприклад, Mitsubishi i-MiEV починається з 7-8 тисяч доларів.

В Україні продається багато інших електрокарів: Hyundai Ioniq Electric, MG ZS EV. Але вони в середньому коштують $30 000 у дилера.

Гібридні автомобілі
Наявність у гібрида двигуна внутрішнього згоряння не скасовує потреб у пальному.

Але поєднання з електродвигуном призводить до дуже скромного апетиту транспортного засобу. Без відвідування АЗС не обійтися, проте заправлятись доведеться рідше. Середня витрата палива часто становить 5 л/100 км.



Гібридні автомобілі, як правило, досить дорогі. Але ми можемо звернутися до сектора вживаного транспорту. Відому Toyota Prius з гібридною силовою установкою там можна знайти за $6000.

Є пропозиції ще дешевші. Хетчбек Honda Insight пропонують за 4600 доларів. А компактний седан Honda Civic взагалі віддають за $3900. Ціни привабливі, але варто розуміти, що великі пробіги – до 300 тисяч кілометрів.

Автомобілі на газу

В умовах дефіциту бензина та дизеля на заправках України великих проблем із газом не спостерігається. Він, звісно, теж подорожчав, але ним хоча б можна заправитися. В Україні машини із ГБО завжди були популярними. Це означає, що на вторинному ринку багато пропозицій.

Існують різні старі автомобілі, які власники самостійно перевели на газ. Наприклад, Volvo 740 лише за 1000 доларів.

Найдоступніший варіант – ЗАЗ-968М. Вочевидь, власник провів схожу процедуру з автомобілем і тепер продає за 500 доларів.

Читайте також: Верховна Рада може заборонити вилучення автомобілів у громадян під час воєнного стану

Є багато корейських автомобілів із пробігом. Hyundai та Kia оснащені ГБО прямо на заводі. Такі автомобілі часто завозили до України, у Кореї вони здебільшого працювали у таксі. Тому треба звертати увагу на технічний стан, адже пробіги великі. Та ціни хороші – багато машин за 5-7 тисяч доларів.
05-23-2022, 03:04  
Джерело: obozrevatel.com
Переглядів: 306   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: