Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Що зробити, щоб машина споживала менше пального
Всі новини / Автосвіт

Що зробити, щоб машина споживала менше пального

Що зробити, щоб машина споживала менше пального
Не треба пояснювати, чому сьогодні так важливо, щоб автомобіль споживав якомога менше палива.

Так, чудес не буває, і велике авто ніколи не матиме апетиту мікролітражки. Але часто з вини водіїв допускається перевитрата пального – і саме її можна позбутися. Як це зробити?

Повернути витрату пального до мінімальних паспортних значень можна завжди – і вже це буде суттєвою економією. Багато що у цьому питанні залежить від маси автомобіля, типу його двигуна та трансмісії, але наші поради стосуються їх усіх.

Найважче навчитися економній їзді на машині з автоматичною трансмісією. Тахометр і ручний режим допоможуть тримати оберти в оптимальному діапазоні.



Стиль водіння. Кожне прискорення, кожне натискування на акселератор – це додаткова порція пального. Тому кількість прискорень та гальмувань треба максимально скоротити. Довге повільне прискорення, як і різьке натискування педалі “в підлогу” – це зло, розганятися треба з середньою інтенсивністю. В ідеалі машина має їхати на одній з вищих передач при постійних обертах двигуна і на постійній швидкості – без зупинок, гальмувань і прискорень. Дуже не бажано прискорюватись на підйомах.

Оберти двигуна намагайтесь тримати на середньому рівні, в районі 2000 – 3500 об/хв. На машинах з автоматичною трансмісією для дотримання цих вимог буває потрібно перейти на ручний режим керування. Максимальна швидкість не має перевищувати 80 – 85 км/год, вище витрата суттєво зростає.

Маршрути без тягнучок. З оглядом на перший пункт, маршрут треба прокладати за можливістю порожніми вулицями, без підйомів, перехресть зі світлофорами, пробками, тягнучками. Краще хай маршрут буде більш тривалим, але з можливістю максимально тривалого руху на постійній швидкості.

Шини накачайте. Додаткові 0,3 – 0,5 бар тиску у шинах зменшують опір котінню коліс У жорстких шин є свій недолік – прискорений знос ходової, але це вже – справа вибору автовласника.

Перекачані шини (вгорі) через малу пляму контакту з дорогою і меншого зминання боковин мають менший опір коченню. Але у них гірше зчеплення з асфальтом.

Багажник на даху. Дуги горішнього багажника і тим більше пластиковий кофр з даху треба зняти – він суттєво додає машині опору. Приберіть також велику зовнішню антену, мухобійки з вікон та капоту, додаткові спойлери та великі бризковики.

Не вмикайте зайвих споживачів, у першу чергу кондиціонер (клімат-контроль), який додає до 1,0 л/100 км. Увімкнені фари, підігріви сидінь, вікон, аудіосистема з потужним підсилювачем – це теж реальні споживачі бензину або дизеля з вашого бензобака.

Читайте також: Верховна Рада може заборонити вилучення автомобілів у громадян під час воєнного стану

Дотримання кожного окремого пункту нашої інструкції не принесе значної економії, але усі разом вони можуть “скинути” до 1,0–2,0 л/100 км. Особливо помітно впливають на апетит автомобіля два перші пункти.





05-23-2022, 07:28  
Джерело: auto.24tv.ua
Переглядів: 1 471   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: