Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Тест-драйв » Тест-драйв Skoda Eniaq Coupe vRS
Всі новини / Тест-драйв

Тест-драйв Skoda Eniaq Coupe vRS

Тест-драйв Skoda Eniaq Coupe vRS
Ніщо так не полонить людський розум, як найвища ступінь. Кожна нова річ на ринку обов’язково потребує хоча б одного «самого».

У нового Skoda Eniaq Coupe vRS не один, а цілих два таких “самих”.

Але не ті, на які ви очікуєте. Це найважчий автомобіль, колись створений Skoda. До того ж він найдорожчий. Велике питання в сьогоднішньому тесті — чи є що-небудь, щоб компенсувати ці спокусливі рекорди.

Як ви вже здогадалися, це купе версія дуже популярного електричного кросовера Eniaq. Він побудований на тій же платформі MEB, що його двоюрідний брат Volkswagen ID.4. І коли справа доходить до компенсації, це купе має помітно кращу аеродинаміку, ніж звичайний Eniaq, і майже на 50 кілометрів більше за пробіг на одній зарядці.

Але він також важчий на 25 кілограмів, всього до 2,3 тонни – стільки ж, скільки у Tesla Model X, який є набагато більшим автомобілем, і на 300 кг більше, ніж у порівнянної Tesla Model Y.



Стартова ціна Eniaq Coupe vRS складає близько 63 000 доларів на поточних рахунках і, швидше за все, збільшиться до кінця року. Це робить його найдорожчою серією Skoda в історії, якщо не брати до уваги спеціальні ралійні автомобілі.

По всій Європі Eniaq Coupe також буде доступний у кількох скромніших версіях. База має акумулятор на 60 кіловат-годин та задній привід. Вищезгадані споживають 82 кіловат-години і можуть бути задньопривідними або повнопривідними.

А тут батарея на 82 кіловат-години, при корисній ємності 77. Осередки виробництва корейської LG ES. Спереду встановлений асинхронний двигун меншого розміру для подвійної трансмісії. Позаду силова електроніка і потужніший синхронний електродвигун з постійним магнітом. Більшість конкурентів вже уникають постійних магнітів через складні постачання з Китаю, але Volkswagen Group поки їх дотримується, тому що вони підвищують ефективність.

Максимальний пробіг на одній зарядці за тестом WLTP складає вже 504 кілометри. Але, як і майже у всіх конкурентів, не розраховуйте досягти їх у суворій реальності. У нашому тесті з невеликим міським рухом та рівними частинами шосе та міжміської дороги ми досягли середнього споживання 20 кіловат на годину та реального пробігу трохи менше 400 кілометрів.

Що, до речі, цілком достатньо, адже цей Eniaq тепер можна заряджати на 135 кіловат, і тоді для заряджання акумулятора з 10 до 80 відсотків потрібно лише 36 хвилин. Від 50-кіловатної станції вам знадобиться близько години з чвертю, а від мережевого зарядного пристрою – сім з половиною годин. Тепловий насос входить до стандартної комплектації, а це означає, що Eniaq Coupe не повинен сильно втрачати запас ходу в холодну погоду.

Купе vRS також отримало безліч специфічних елементів дизайну, які відрізняють його від пролетарських моделей цієї лінійки. Передній бампер унікальний, як диски, і зелений колір. Написи, емблеми та віконні рами чорні. Передні грати з підсвічуванням, яке Skoda називає «кришталевим обличчям», також доступні в стандартній комплектації. Чесно кажучи, нам більше подобається інший варіант. Але з болгарського представництва ми дізналися, що майже всі замовлення на звичайні Eniaq йдуть із кришталевим циферблатом, так що, очевидно, ми досі не розуміємось на останній моді.

Але найістотніша відмінність цього автомобіля від звичайного Eniaq – це, звичайно ж, похила лінія даху.

Ми задавалися питанням про цю зростаючу одержимість кросоверами протягом багатьох років. Який сенс брати великий позашляховик, спочатку задуманий як високий і з великим простором усередині, і робити його трохи нижче та з меншим простором? Але Eniaq Coupe насправді є одним із небагатьох винятків, де зрізання даху не призводить до якихось суттєвих втрат.

Багажник всього на п’ятнадцять літрів менше, ніж у звичайного Eniaq, а із загальним об’ємом 570 літрів ви навряд чи колись відчуєте себе недостатнім. А на задньому сидінні 190-сантиметровій людині зручно, комфортно і з достатнім простором над головою може розташуватися 190-сантиметрова людина, незважаючи на найбільший скляний дах в історії Skoda.

Загалом сидіти в Eniaq Coupe дуже приємно. Матеріали чисті, але дуже якісні. Сидіння, незважаючи на натяк на спортивний характер, насправді м’які та зручні. Великий проекційний дисплей значно спрощує керування автомобілем. А останнє оновлення програмного забезпечення спростило використання інформаційної системи. Однак ми не схвалюємо маніакальну пристрасть групи VW очистити всі фізичні кнопки на користь сенсорних поверхонь. Але й до них звикаєш. У салоні також є спеціальний датчик якості повітря, який попередить вас і вживе заходів, якщо він впаде.

Крім того, ви знайдете тут всіх можливих електронних помічників, які є у Volkswagen Group. Матричне адаптивне світло як у Touaregякий ніколи не засліпить зустрічні автомобілі. Так званий предиктивний круїз-контроль, який використовує зображення з камер і зменшує навігацію за необхідності. Паркувальний помічник, який може не тільки припаркуватися за вас, але навіть зберегти улюблену позицію і автоматично повторювати її кожен день – тільки у нашого тестового автомобіля такої опції не було, і ми не перевіряли її на практиці. Помічник з перебудови, який може сам обганяти, коли ви сигналите йому поворотником. Він також може маневрувати, щоб уникнути перешкоди, якщо відчуває неминуче зіткнення. Нарешті, помічник у пробці, який самостійно вирушає в дорогу та зупиняється у пробці.

Момент підбиття підсумків: це дуже приємний в управлінні, досить швидкий і надзвичайно комфортний автомобіль, для якого будь-яка інша компанія сміливо застосувала б слово «преміум». вони обережні з такими словами. Але високий рівень цього автомобіля – це абсолютний факт. І це, на наш погляд, відповідає ціні. Єдине, на що ця машина не реагує, то це на літери vRS.

RS означає “ралійний спорт”. Skoda ввела ці літери для своїх ралійних автомобілів півстоліття тому. Потім через загрозу судового позову від Форда додав літеру v – як перемога, перемога. Але в цій конкретній машині немає ні v, ні R, ні S. До ралі це не має жодного стосунку. Управління точне, але не чекайте багато зворотного зв’язку. При вазі 2,3 тонни зрозуміло, що швидкі повороти не його стихія.

Як і у його електричних побратимів від VW, задні барабанні гальма. Інженери запевняють, що їх цілком достатньо, адже основна зупинка пов’язана із системою рекуперації. Це актуально і на звичайних дорогах – Coupe vRS зупиняється впевнено та спокійно. Але це в жодному разі не та машина, на якій ми пройшли б перевал Твардішки на повному ходу. Максимальна швидкість на 20 кілометрів вища, ніж у інших версій Eniaq, але все одно залишається скромною – 180 кілометрів на годину – на п’ять менше, ніж у однолітрової Skoda Fabia.

Коротше кажучи, тут літери RS позначають не спорткар, а просто топову версію. По них інші на дорозі знатимуть, що ви купили найдорожчу машину в асортименті. Що на даний момент означає 63 000 доларів – цілих чотири одиниці вищезгаданої Fabia. Більш раціональні покупці, ймовірно, вибрали б одну з скромніших версій Eniaq Coupe – таку вже приємну на вигляд і помітно дешевшу.

Читайте також: Ринок автомобільних запчастин чекає на катастрофу

Все, що у вас лишилося, це РС. Що своєю чергою дає те особливе відчуття, що ви перебуваєте на вершині харчової піраміди. Принаймні у світі Skoda, звичайно.
05-5-2022, 05:19  
Джерело:
Переглядів: 956   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: