Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автопригоди » В Україні викрали дуже рідкісний позашляховик Suzuki
Всі новини / Автопригоди

В Україні викрали дуже рідкісний позашляховик Suzuki

У селі Горенка, що в Бучанському районі під Києвом був викрадений дуже рідкісний для України автомобіль — це Suzuki LJ80, який є прабатьком всім відомого позашляховика Jimny.

Ця машина була завсідником технічних фестивалів Old Car Land, де працювала пересувною кав’ярнею.

Цей автомобіль, найімовірніше, забрали орки під час окупації села, хоча не виключено, що попрацювали і місцеві мародери.

У будь-якому разі власниця цього раритету просить допомогти з інформацією про місцезнаходження свого улюбленця, якого лагідно прозвала “Жориком”.



Нагадаємо, що LJ80 належить до першого покоління позашляховиків марки Suzuki. У 1970 році світ побачила модель LJ10 з двоциліндровим двигуном повітряного охолодження, робочим об’ємом всього 359 см куб. і потужністю 25 к.с. Цього моторчика було достатньо, щоб розігнати доволі легкий автомобіль (масою 586 кг) до 75 км/год.

Через два роки світ побачила модель LJ20, укомплектована вже двигуном водяного охолодження — двоциліндровим, двотактним, в 26 к. с. Ще через два роки з’явився LJ50 – вже з трициліндровим двотактним агрегатом в 539 “кубиків” і потужністю 35 к.с.

Читайте також: Ринок автомобільних запчастин чекає на катастрофу

І нарешті в 1978 році з конвеєра зійшов LJ80, під капотом якого стояв уже цілком “дорослий”, чотирициліндровий і чотиритактний двигун робочим об’ємом 797 см куб., що розвиває 81 к.с. А через три роки йому на зміну прийшли позашляховики Suzuki другого покоління – SJ-серії, які і донині ще зустрічаються на дорогах.
04-28-2022, 02:14  
Джерело: autocentre.ua
Переглядів: 817   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: