Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автопригоди » У США розслідують нові смертельні ДТП за участю Tesla в режимі автопілота
Всі новини / Автопригоди

У США розслідують нові смертельні ДТП за участю Tesla в режимі автопілота

У США розслідують нові смертельні ДТП за участю Tesla в режимі автопілота
Національне агентство безпеки дорожнього руху США (NHTSA) розслідує одразу три смертельні ДТП за участю електромобілів Tesla.

Експерти не виключають, що в машинах був активований автопілот. Про це повідомляє сайт Autoevolution.

Усі три аварії сталися 6-7 липня. Так, у Флориді електрокар Tesla Model S 2015 із незрозумілих причин з'їхав з хайвею на стоянку для відпочинку далекобійників, здійснив там маневр і влетів у припарковану вантажівку.

Від удару в Tesla Model S буквально зрізало дах, а 66-річний водій і 67-річний пасажир загинули на місці. Автомобіль навіть не намагався загальмувати. За даними NHTSA, автопілот відключився за секунду до зіткнення.

Друга аварія сталася в Каліфорнії — кросовер Tesla Model Y врізався в мотоцикл Yamaha. Від удару водія байка викинуло з сидіння, і він помер. За попередніми даними, електрокар їхав на автопілоті, а водій відволікся та вчасно не помітив мотоцикл. Автопілот також проігнорував перешкоду.



У Каліфорнії зафіксували ще одну смертельну ДТП. Седан Tesla Model 3 проїхав на червоне світло та збив жінку, яка переходила дорогу.

Читайте також: Понад 180 000 моделей NISSAN Frontier та Titan знаходяться під загрозою скочування

Водій зізнався, що активував автопілот, але водночас з'ясувалося, що він перебував у стані наркотичного сп'яніння.

07-9-2022, 16:42  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 594   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: