Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Новий концепт-кар від Skoda називатиметься Afriq
Всі новини / Автосвіт

Новий концепт-кар від Skoda називатиметься Afriq

Новий концепт-кар від Skoda називатиметься Afriq
З’явилися перші подробиці щодо восьмого студентського концепт-кара марки Skoda, розробкою та будівництвом якого займаються учні фірмової академії, що готує кадри для шкодівських заводів та технічних центрів.

У попередні роки студенти академії створили спайдер CitiJet, пікапчик FUNstar, купе Atero, електричний баггі Element, крос-кабріолет Sunroq, пікап Mountiaq та спайдер Slavia. Тепер їх нова машина називатиметься Skoda Afriq.

За задумом авторів, це ім’я вигадане на честь ралі-рейду «Дакар», який раніше проводився на території Африки, хоча наступна гонка пройде в січні 2022 року по Саудівській Аравії. Крім того, саме Skoda з цього року відповідає за стратегію всього концерну Volkswagen у Північній Африці. Ну а літера «q» на кінці – це фірмова особливість назв усіх сучасних кросоверів марки Skoda.



Над концептом Skoda Afriq працює команда з 25 осіб. За основу взято компактний європейський паркетник Skoda Kamiq, з якого студенти зроблять болід для ралі, тому на допомогу покликані фахівці заводської команди Skoda Motorsport.

Читайте також: Kia Niro змінив покоління та отримав режим «зеленої зони»

Вже оголошено, що колісна база Kamiq залишиться незмінною (2649 мм), як і ширина (1793 мм), але в довжину він зросте з 4241 до 4362 мм. Будівництво машини йде повним ходом.

11-28-2021, 20:04  
Джерело: mmr.net.ua
Переглядів: 476   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: