Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Електромобілі хочуть перетворити на бездротові тролейбуси (ВІДЕО)
Автосвіт / Відео

Електромобілі хочуть перетворити на бездротові тролейбуси (ВІДЕО)

Автоконцерн Stellantis, який володіє брендами Fiat, Chrysler, Dodge, Chrysler, Jeep, Opel, Peugeot, Ram, Maserati та іншими, пропонує перетоворити електромобілі на бездротові тролейбуси.

Це дозволить їм їздити не споживаючи заряду батареї.

Приблизно такий же принцип роботи використовують тролейбуси, які живляться від контактної мережі, а вбудовані батареї використовують для маневрування без доступу до неї.

П’ятий найбільший автовиробник збудував тестовий трек Arena Del Futuro поряд з італійським містом Чіарі. Це 1050-метрове кільце обладнане системою Stellantis Dynamic Wireless Power Transfer (DWTP), яка вбудована в асфальт.

Система DWTP значно відрізняється від інших вбудованих в дорогу рішень заряджання. Адже вона бездротовим способом передає енергію безпосередньо на електродвигун автомобіля. Батарея для руху по треку не обов’язкова. Інші системи пропонують лише часткове заряджання батареї під час руху.



У Stellantis завершили початкові тести і кажуть, що ефективність їхньої системи на рівні ефективності станцій швидкого заряджання. Магнітне поле від котушок не має впливу на водія, пасажирів та пішоходів.

Читайте також: Cadillac представив проєкт гіперкара

Використання постійного струму дозволяє DWTP мати невеликі розміри та з’єднуватися з відновлюваними джерелами енергії з меншою кількістю конвертувань і пов’язаних з цим втрат.

06-15-2022, 21:41  
Джерело: techtoday.in.ua
Переглядів: 845   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: