Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Перший у світі представницький автомобіль святкує своє 130-річчя
Всі новини / Автосвіт

Перший у світі представницький автомобіль святкує своє 130-річчя

Mercedes-Benz відзначає 130-річний ювілей знакового Daimler Motor Car.

Він вважається першим у світі представницьким автомобілем. Подробиці моделі розкрили на офіційному сайті Mercedes.

Перші автомобілі були дуже недешевими, проте їх не можна назвати розкішними. Тоді про дорогі матеріали обробки чи комфорт водія та пасажирів особливо не думали.

Готліб Даймлер та його головний інженер Вільгельм Майбах вирішили залучити багатих клієнтів. Двомісний кузов Daimler Motor Car виготовили із цінних сортів дерева у каретній майстерні Отто Негелі, яка обслуговувала німецьку еліту. Сидіння обшили шкірою, а великі дерев'яні колеса робили їзду більш комфортною.

Двоциліндровий 1,0-літровий двигун потужністю 2 к. с. дозволяв розвивати 18 км/год. Для свого часу це були прийнятні показники. Авто отримало 3-ступінчасту механічну КПП та інноваційну головну передачу з шестернями, а не ланцюгом.



Першим покупцем Daimler Motor Car у серпні 1892 року став султан Марокко Хасан І. Для захисту від спекотного африканського сонця машину оснастили дахом-балдахіном. Як і належить розкішному авто преміум-класу, його тираж був невеликим — до 1895 року вручну зібрали лише 12 Daimler Motor Car.

Читайте також: Електричний пікап Tesla Cybertruck наближається до виробництва (ВІДЕО)

До ювілею один із екземплярів моделі виставили у музеї Mercedes-Benz. Поруч із ним демонструють розкішні Mercedes 770 — одні із найдорожчих авто в історії німецької марки.
08-10-2022, 15:41  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 563   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: