Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » У Швейцарії виявлено рідкісний і незвичайний Ґелендеваґен
Автосвіт / Фото

У Швейцарії виявлено рідкісний і незвичайний Ґелендеваґен

У Швейцарії продається унікальний Mercedes Benz G 600TE 1988 року.

Це рідкісний і нестандартний варіант Ґелендеваґена. Подробиці авто розкрили на сайті Classic Driver.

У цьому авто важко навіть впізнати Mercedes-Benz G-Class. Річ у тому, що позашляховик побудували для ралі "Париж-Дакар" і вирішили замінити традиційний незграбний кузов на більше обтічний. Всі кузовні панелі виготовлені з легкого скловолокна.

Загалом у 1988 році побудували три такі автомобілі і до нас дійшли лише два з них. Однак лише цей позашляховик отримав величезний 6,0-літровий V8 потужністю 331 к. с. — це був перший в історії восьмициліндровий Ґелендеваґен.

Крім того, тюнінг Ґелендеваґена включає посилені осі та 450-літровий бензобак, адже у ралі долаються величезні відстані. Ще одна цікава особливість Mercedes G 600TE — повністю ручне керування, педалей в авто немає.



Річ у тому, що позашляховик підготували для перегонника Клея Регаццоні, який у 1980 році потрапив у тяжку аварію у "Формулі-1" і відтоді пересувався на інвалідному візку. У ралі "Париж-Дакар" йому також не пощастило — позашляховик перекинувся і довелося кілька годин чекати на допомогу в пустелі.

Читайте також: Tesla почала продавати адаптери CCS Combo для швидкої зарядки електромобілів

Клей Регаццоні відремонтував авто та зберігав його до самої смерті у 2006 році. Довгий час про машину нічого не чути, але тепер родичі перегонника вирішили її продати.
10-4-2022, 14:44  
Джерело: focus.ua
Переглядів: 610   
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: