Регистрация    Войти
Вхід
Автопортал avtodream.org » Всі новини » Автосвіт » Топ-5 найпопулярніших кольорів автомобілів у світі
Всі новини / Автосвіт

Топ-5 найпопулярніших кольорів автомобілів у світі

Купівля автомобіля досить серйозний крок.

Люди досить часто вибирають не лише марку, модель чи комплектацію, але й категорично підходять до вибору кольору машини.

Насправді, це важливий пункт, тому що від кольору автомобіля не рідко залежить ціна. Відштовхуватися ще необхідно з міркувань безпеки та практичності кольору у повсякденному користуванні та на дорозі.

Сьогодні ми розповімо про п’ять найпопулярніших кольорів автомобілів у світі, а також поговоримо про їх плюси і мінуси.

Якщо говорити про ринок у Росії, то попит та популярність квітів фактично збігатиметься із загальним світовим вибором автовласників.

5 місце – займають автомобілі червоного кольору

Цей колір досить яскравий, такий автомобіль на дорозі буде явно помітніший за інші. Якщо ви все ще думаєте, на якому кольорі машини зупинити свій вибір, щоб виділитися, з повною впевненістю купуйте червоне авто. Не варто брати до уваги стереотипи, що червоний колір в основному обирають представниці жіночої статі. Все завжди залежить від особистих бажань та переваг.

Незначні подряпини на червоному кузові будуть не такі непомітні;
Автомобілі червоного кольору рідше викрадають через їхню помітність на дорогах і менш високий попит на ринку;
Основним мінусом червоного авто є більш швидке вигоряння на сонці.

4 місце – дістається автомобілям синіх відтінків

Автомобілі синього кольору все більше популярні серед автолюбителів. Зумовлено це великою палітрою різних відтінків синього, які дозволяють вибрати колір до душі кожній людині.

Як факт, глибокий відтінок синього не так набридає, а також не дратує психіку людини.

Дивно, але навіть незважаючи на те, що синій важко помітний у нічний час, статистика показує, що кількість ДТП за участю синіх автомобілів досить низька.

Синій колір формує позитивний образ людини;
Машина в синіх відтінках не марка, практична та універсальна;
Синій чудово підкреслює дизайн та елементи кузова автомобіля.

3 місце займають одночасно два схожі кольори – це сірий і сріблястий

Справа насамперед у практичності сірого кольору. Він допоможе вам та вашому автомобілю залишатися непомітним і не привертати зайвої уваги до особистості. Догляд за сірою машиною набагато простіше, осілий пил і бруд ледь видно, тому для зайнятих людей або лінивих – це ідеально підходящий колір.

Але ось коли мова заходить про безпеку, то сірий чи сріблястий автомобіль є одним із найбільш “невидимих” на дорогах загального користування, причому у будь-який час доби. Проте сірий колір має різноманітні відтінки, у тому числі і світлі. Тому питання безпеки і помітності може бути не таким критичним – світлі кольори завжди візуально збільшують машину, роблячи її помітнішою.

Ні для кого не секрет, що в період експлуатації колір кузова автомобіля сильно змінюється. З’являються відколи чи подряпини, фарба втрачає свій колір – стає менш насиченою

2 місце – дістається чорному кольору

Найчастіше чорний колір автомобіля асоціюється з владою та серйозними поглядами на життя, а також цей колір можна сміливо називати – класикою .

Істотний плюс – це доступність та широкий вибір автомобільних деталей цього кольору на ринку. Чорний не викликає відторгнень у звичайних людей чи потенційних покупців авто.

Машина в цьому кольорі виглядає набагато краще та ефектніше (особливо в чистому вигляді), ніж в інших відтінках.

Все ж таки, але мінуси теж є. На автомобілі в чорному кольорі суттєвіше видно сколи або подряпини, пил і бруд лягають на кузов набагато швидше.



Почесне 1 місце посідає – білий колір

Білий колір підійде абсолютно будь-якому автовласнику, незалежно від статі, віку або його діяльності.

Автомобілі білого кольору рідше потрапляють у ДТП, про що свідчать рейтинги страхових компаній. Пояснити це досить легко: білі машини набагато помітніші на дорозі, тим більше в нічний час, порівняно з автомобілями темних відтінків.

Давно відомий факт – під прямими променями сонця машини у світлому кольорі меншою мірою піддаються нагріванню кузова та салону. Автомобілю чорного кольору потрібно більше часу та ресурсів для охолодження, ніж білому, а це впливає як мінімум на витрату палива.
На білому тлі також складніше побачити шар пилу;
На білій машині менш помітні сколи.

Читайте також: ЗСУ отримають 15 унікальних автомобілів (ВІДЕО)

Очевидно, що білі машини не просто є найпопулярнішими у світі. Цей колір насамперед практичний і нижчий у ціні, оскільки виробники найчастіше використовують цей колір у стандартній комплектації.
11-21-2022, 07:41  
Джерело: newsyou.info
Переглядів: 403   
script.charset = 'utf-8'; script.dataset.idn = idn; tag.parentNode.insertBefore(script, tag); })();
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Додати коментар
Ваше Имя:
Ваш E-Mail:
Код:           Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: